بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی امید

بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی امید

انجمن خیریه امید ارومیه

رییس آزمایشگاه بیمارستان امید خانم دكتر سونیا حسین زاده است که متخصص پاتولوژی است.

مسیولیت این بخش نیز بر عهده آقای اسكندري است.

آزمایشگاه بیمارستان امید، یکی از مجهزترین مراكز تشخیص طبی آذربایجان غربی به شمار می رود که با بهره مندی از دستگاه ­های آزمایشگاهیِ روز دنیا، كه به همت خیرین نیک اندیش شهر و کشورمان ایران خریداری شده است، مشغول فعالیت است.

تلاش بیمارستان امید و به تبع آن بخش آزمایشگاه ارایه خدماتی علمی و اصولی با بهره‌گیری از برترین روش های قابل دسترس در کشور است كه در كنار فراهم كردن امکانات و فضای مناسب در شان بیماران و مراجعان،‌ ارایه می شود.

آزمایشگاه یا لابراتوار مجموعه ای است كه با انجام آزمایش‌های علمی بوی‍ژه آزمایش های شیمیایی بر روی نمونه‌ها فعالیت می كند. آزمایشاتی كه نتایج آن اطلاعات گسترده و جامعی در خصوص سلامت بیمار ارایه می دهد كه كمك شایان توجهی به تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری می كند.

كیفیت خدمات آزمایشگاه بیمارستان امید:
آزمایشگاه امید بابهره گیری از پرسنل مجرب و کارآزموده و با بهره مندی از دستگاه های پیشرفته، همگام با رویکرد جهانیِ ارتقاء کیفیت و براساس دستورالعمل‌های به روز آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت کشور و راهنمای اعتبار بخشی مدیریت آزمایشگاه و طب انتقال خون، در راستای تحقق هدف «تضمین کیفیت در تشخیص، پیشگیری، کنترل و درمان بیماری ها»، تحت نظارت مسیول فنی فعالیت می­كند.

برنامه کنترل کیفی هر بخش برای تایید صحت و دقت نتایج خروجی از آن بخش در ابتدا، میانه و انتهای کار روزانه طراحی شده و عملکرد دستگاه ها، اپراتور، محلول ها و مواد مصرفی در بخش در تمام زمانهای انجام آزمایش روزانه تحت کنترل است. در نهایت برنامه‌های کنترل کیفی و تضمین کیفیت اجرا شده در آزمایشگاه، توسط میزان وزارت بهداشت کشور تایید شده است.

رعایت حقوق گیرندگان خدمت و اخلاق حرفه ای، توجه ویژه به نظرات و پیشنهادات مراجعین ، ارتقا ایمنی کارکنان و بیماران، توجه ویژه به امکانات رفاهی و بهداشتی مراجعین ، ارتقاء سطح علمی و بازآموزی دوره ای کارکنان، شرکت در برنامه های کنترل کیفی خارجی حداقل سه دوره در هر سال، به روز رسانی برنامه کنترل کیفی داخلی ، ممیزی و ارزیابی داخلی، مدیریت عدم انطباق های بالقوه و بالفعل در سه حیطه قبل از آنالیز، در حین آنالیز و پس از آنالیز جزء لاینفک سیاست گذاری های این بخش است.

اهداف آزمایشگاه بیمارستان امید:

  • ارایه خدمات تشخیص طبی و پاتولوژی در راستای ارتقا سلامت و پیش گیری
  • كاهش هزینه های درمان بیماران و كمك به تشخیص زودهنگام و جلوگیری از عوارض ناخواسته
  • پایبندی به اخلاق حرفه ای و اجتماعی با تأكید بر درستكاری و رازداری
  • افزایش دامنه کاری و آزمایشات مورد پذیرش و راه اندازی بخش های جدید
  • درك بیشتر نیازمندی ها و تلاش برای كسب رضایت مراجعان
  • جذب نیروهای انسانی آموزش دیده دارای سوابق برای افزایش رضایت مراجعان

معرفی بخش های مختلف آزمایشگاه پاتوبیولوژی بیمارستان امید:

برخی آزمایشگاه‌ها آزمایشات تشخیص طبی و پاتولوژی را باهم انجام می‌دهند که به آنها آزمایشگاه پاتوبیولوژی گفته می‌شود. واژه پاتولوژی به معنای آسیب شناسی است. این بخش نمونه ها را بیشتر از جهت سرطان و تومورها مورد بررسی قرار می دهد. لازم به ذکر است بیشتر آزمایشگاه های پاتولوژی تمامی بخش های آزمایشگاه های طبی را داراست و بخش پاتولوژی بخشی اضافه بر سایر بخش هاست در آن صورت به آنها آزمایشگاه پاتوبیولوژی گفته می شود.

آزمایشگاه پاتولوژی: کلمه پاتولوژی از دو بخش پاتو Patho و لوژی logy تشکیل شده و به معنای آسیب شناسی است. به متخصصانی که در این آزمایشگاه کار می کنند، پاتولوژیست می‌گویند. در آزمایشگاه پاتولوژی هریک از مایعات یا بافت‌های بدن می‌توانند از نظر میکروسکوپی مورد بررسی قرار بگیرند. در آزمایشگاه پاتولوژی پس از نمونه‌گیری و آب‌گیری و فیکس شدن نمونه روی لام، نمونه ها زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می‌گیرد. پاتولوژی بیشتر در تشخیص سرطان کاربرد دارد.

بخش هماتولوژی: در این بخش آزمایش‌های CBC، ESR، گروه خون وRH، PT، PTT، شمارش پلاکت ، شمارش رتیکولوسیت ، HT و HB، سیلان ، انعقاد انجام می‌شود.

بخش بیوشیمی: در این بخش آزمایش‌های قند، اوره، کراتینین، کلسترول، تری گلیسیرید، اسید اوریک، بیلی روبین D وT، کلسیم، فسفر، پروتیین، آلبومین، یونوگرام،SGOT، SGPT، AIP، LDH و گازومتری انجام می‌شود.

بخش بانک خون: در این بخش آزمایش‌های تعیین گروه خون وRH بیمار و کیسه خون، کراسماچ، کومبس مستقیم، کومبس غیرمستقیم انجام می‌شود.

میکروب شناسی: در این بخش آزمایش‌های کشت و بررسی مستقیم خون، کشت و بررسی مستقیم ادرار، کشت و بررسی مستقیم مدفوع، کشت و بررسی مستقیم مایعات بدن، کشت و بررسی مستقیم زخم‌ها، بررسی مستقیم BK انجام می‌شود.

ایمونولوژی: در این بخش عملکرد سیستم ایمنی بدن بررسی می‌شود. در بخش ایمونولوژی آزمایشگاه پایش بررسی تومور ماركرهای CEA، CA15.3، CA125، CA19.9 انجام می شود.

سرولوژی: ‌در این بخش آزمایش‌های CRP و RF و BHCG انجام می‌شود.

آزمایش‌های متفرقه: این آزمایش‌ها شامل آزمایش کامل ادرار، آزمایش مدفوع، جستجوی خون در مدفوع ( تست گایاک)، توبرکولین تست، بررسی ضایعات از نظر قارچ، بررسی ضایعات از نظر لیشمن می‌باشد.

آزمایشگاه بیمارستان امید امروزه در زمره معتبرترین مراكز تشخیص طبی آذربایجان غربی دسته بندی می شود و پزشكان و متخصصان بیمارستان و استان می توانند با استناد به جواب های دقیق این آزمایشگاه در مورد بررسی نمونه های مورد آزمایش، به درمان هایی قطعی و درست دست یابند.

تجهیزات مورد استفاده در آزمایشگاه بیمارستان امید:

  • دستگاه های تخصصی هورمون شناسی
  • دستگاه كوباسe410 : برای تست هورمون
  • وایداس
  • الایزا ریدر
  • دستگاه های بیوشیمی
  • Bt 15000 & Bt 3500: برای بررسی فاكتورهای بیوشیمی
  • دستگاه های هماتولوژی:
  • ادویاi2021 : برای انجام ازمایشات خونی
  • سیندری BC5800.ESR
  • ریدر كواترن M2

ساعات کاری آزمایشگاه بیمارستان امید، بصورت 24 ساعته و شبانه روزی است.

مراحل بهره مندی از خدمات آزمایشگاه :

1. مراجعه به پذیرش آزمایشگاه همراه با نسخه پزشك برای انجام آزمایش

2. پذیرش، اخذ نوبت و دریافت راهنمایی های پیش از اجام آزمایش

3. مراجعه به آزمایشگاه در نوبت تعیین شده

4. دریافت قبض صندوق برای پرداخت هزینه

5. انجام مراحل مختلف نمونه برداری

6. دریافت قبض آزمایشگاه با اطلاعات مربوط به تاریخ پاسخ آزمایش

7. مراجعه برای دریافت پاسخ آزمایش با در دست داشتن قبض

نکات و توصیه ها:

به نكات مهم در هنگام پذیرش در خصوص ناشتا بودن و رعایت شرایط اختصاصی دقت فرمایید.

اگر داروی خاصی مصرف می كنید حتما پیش از آزمایش با پزشک مشورت كنید.

برای آزمایش عفونت های ادراری بهترین نمونه نخستین نمونه ادرار پس از بیدار شدن از خواب است.

اگر نمونه را بیرون از آزمایشگاه گرفته اید، در کوتاهترین زمان آن را به آزمایشگاه تحویل دهید.

در زمان مراجعه داشتن دفترچه و نسخه پزشك و در زمان جواب دهی، قبض آزمایشگاه را همراه داشته باشید.

نكاتی در مورد ناشتا بودن پیش از آزمایش :

اگر باید ناشتا باشید، حداقل ۸ ساعت قبل از مراجعه به آزمایشگاه به جز آب آن هم در حد متعارف چیزی نخورید. بهتر است مدت زمان رعایت ناشتایی شما در طول شب باشد چرا که فعالیت های بدن به حداقل می رسد و در نتیجه نتایج آزمایش شما از صحت بیشتری برخوردار خواهد بود.

در صورتیکه آزمایش شما مربوط به چربی های خون باشد، زمان ناشتایی شما باید حداقل ۱۲ ساعت باشد. در ضمن رعایت یک رژیم متعادل از لحاظ چربی در طول حداقل ۲ هفته، نتایج کاذب آزمایش شما را کاهش می دهد.

در نظر داشته باشید فعالیت شدید ورزشی ۲۴ ساعت قبل از انجام نمونه گیری بر روی نتیجه برخی آزمایش ها (مانند چربی خون و...) تاثیر کاذب دارد.

آزمایشات تیرویید را صبح ها با حداقل ۴ ساعت ناشتایی انجام دهید.

در طول مدت ناشتایی فقط می توانید آب بنوشید و از نوشیدن چای، قهوه، آب میوه، شربت های سینه یا خوردن قرص های نرم کننده ی گلو و آدامس پرهیز کنید.

در نظر داشته باشید که ناشتایی طولانی مدت، بیش از زمان گفته شده سبب تغییرات نادرست در نتایج آزمایش شما خواهد شد.

در طول این زمان باید داروهایی را که پزشک اجازه قطع مصرف آنها را صادر نکرده، همچنان مصرف کنید اما آزمایشگاه را از مصرف این داروها مطلع نمایید.

در طول مدت ناشتایی از استعمال دخانیات و فعالیتهای بدنی و ورزش پرهیز نمایید.

در صورتیکه بیماری خاصی دارید، هنگام حضور در آزمایشگاه همکاران پذیرش را از آن مطلع سازید.