بیمارستان امید
لوسمي
لوسمی یا لوکمیا اصطلاحی است که به سرطان خون در علم پزشکی اشاره دارد. این نوع سرطان که از آن تحت عنوان لوسمی نیز یاد میشود انواع مختلفی دارد که هر کدام بسته به نوع و شدت و ضعف علائم شان دسته بندی میشوند.
خون چیست؟
خون، چهار بخش اصلی دارد:
پلاسما
بخشی از خون که به فرم مایع وجود داشته و مواد زائد و مغذی، پروتئینها و نیز دیگر مولکولهای موثر در عملکرد بخشهای مختلف بدن (مثلاً در تنظیم دمای بدن و تعادل مایعات) را منتقل میکند
گلبول های قرمز
سلولهای مسئول انتقال اکسیژن به ریهها و بافتهای بدن
گلبول های سفید
سلولهای مسئول مقابله با عفونتها
پلاکت ها
سلولهای مسئول ایجاد لخته و جلوگیری از خونریزی
سرطان خون چیست؟
لوسمی سرطان خونی است که به دلیل افزایش بیرویه تعداد گلبولهای سفید خون در بدن شما ایجاد میشود.این بیماری میتواند گلبولهای سفید، گلبولهای قرمز و پلاکتهایی خون را که بدن شما برای سلامتی نیاز دارد، از بین میبرد. در چنین شرایطی گلبول های سفید اضافی به درستی کار نمیکنند.
انواع اندام های درگیر در اثر بیماری لوکمیا
از مهم ترین اندامهایی که در خطر درگیر شدن به بیماری لوکمیا هستند موارد زیر هستند:
ریه ها
دستگاه گوارش بدنی
قلب انسان
کلیه ها
بیضه های مردان
انواع سرطان خون
به طور کلی میتوان گفت سرطان خون براساس ویژگی هایی که دارند به دسته بندیهای مختلف تقسیم می شوند. مثل: برخی از موارد شروع سرطان خون به شکل ناگهانی است و روند به سرعت پیش میرود. به این نوع از سرطان، بیماری لوسمی حاد و شدید گفته می شود.
لوسمی میلوئیدی حاد
این بیماری در افراد کودک و بزرگسال بیشتر دیده می شود. متاسفانه باید گفت که این نوع سرطان خون به عنوان شایعترین نوع سرطان شناخته می شود.
لوسمی لنفوسیتی حاد
این سرطان اما بر خلاف مورد قبلی در اغلب موارد در کودکان گزارش میشود.
لوسمی میلوئیدی مزمن
این نوع سرطان در اغلب بزرگسالان دیده میشود و جامعه مبتلایان کمی از آن را کودکان تشکیل میدهند.
لوسمی لنفوسیتی مزمن
این بیماری در بیمارانی دیده شده است که در سنین بالاتر از 55 سال قرار دارند. بنابراین مشاهده می شود که بسیار نادر اتفاق میافتد که کودکان به آن بیماری دچار شوند.
علائم سرطان خون
از مهمترین سوالاتی که در این مورد شده است این است که علائم سرطان خون چیست؟ در ادامه به برخی از مهمترین نشانههای سرطان خون اشاره میکنیم.
احساس خستگی و ضعف به صورت غیرقابل توجیه
کم شدن وزن و لاغری به شکل غیرطبیعی و غیرقابل توجیه
عرق کردن های شدید و به مدت طولانی در هنگام استراحت شبانه به این عارضه اصطلاح عرق شب گفته میشود.
احساس درد در ناحیه استخوانها و حساسیت بالای آنها نسبت به ضربه و تماس با دست یا هر چیز دیگر
افزایش سایز کبد یا طحال
تورم و التهاب دردناک در ناحیه غدد لنفاوی
ایجاد لکههای قرمز روی سطح پوست که به آن پتشی گفته میشود
تجربه خونریزی بدون دلیل منطقی
تجربه تب کردن یا لرز کردن
احساس عفونت به شکل مکرر و دائمی
احساس سردرد
حالت تهوع
تجربه استفراغ
احساس گیجی یا منگی
از بین رفتن تعادل
تشنج کردن
دلایل بروز بیماری سرطان خون
از مهمترین علل و عواملی که می توانند زمینه ساز بروز سرطان لوسمی باشند میتوان به موارد زیر اشاره کرد: اما باید در ابتدا این نکته را در خاطر داشته باشید این بیماری ناشی از یک علت و عامل مشخص و تعیین شده نیست که بتوان آن را به افراد اعلام کرد.
ژنتیک و وراثت و سابقه ژنتیکی در خانواده در زمینه ابتلا به بیماری سرطان خون
استعمال دخانیات
اختلالات موجود در زمینه ژنتیک از جمله ابتلا به بیماری سندروم داون
بروز اختلالات خونی مثل پره لوکمیا
سابقه ابتلا به انواع سرطان و پشت سر گذاشتن روند درمانی از طریق شیمیدرمانی و پرتودرمانی
قرار گیری در معرض اشعههای غیراستاندارد
قرارگیری در معرض مواد سمی و شیمیایی
بیماری لوسمی چگونه تشخیص داده می شود؟
متخصصان اظهار میکنند که برای تشخیص این بیماری نیاز است که تحت آزمایشهای دقیق و تخصصی قرار گیرید و روند آزمایش برایتان انجام شود. بنابراین توصیه می شود که در این زمینه به بهترین مراکز آزمایشگاهی مراجعه کنید تا خیال تان از نتیجه آزمایش راحت باشد.
انواع روش های درمانی برای سرطان خون
در شیمی درمانی از داروهایی برای از بین بردن سلولهای لوسمی استفاده میشود. بسته به نوع لوسمی، ممکن است یک داروی منفرد یا ترکیبی از داروهای مختلف تجویز شود.
پرتودرمانی
از پرتودرمانی با انرژی بالا برای آسیب رساندن به سلولهای لوسمی و مهار رشد آنها استفاده میشود. تشعشع را میتوان در یک ناحیه خاص یا به کل بدن اعمال کرد.
توصیه ضروری در زمینه درمان سرطان خون
در هر نوع بیماری علی الخصوص بیماری لوسمی مشاهده میشود که به میزانی که روند تشخیص و درمان سریعاً تشخیص داده شود میتوان امیدوار بود که نتیجه بهتری دریافت شود. بنابراین توصیه میکنیم که در صورتی که علائم این بیماری را در نزدیکان خودتان مشاهده می کنید در اسرع وقت برای پشت سر گذاشتن روند تشخیص و درمان سریعاً اقدام کنید. در این شرایط می توان امیدوار بود که اقدامات سازنده و موفقیت آمیزی در جهت درمان انجام داد. البته باید توجه داشته باشید که میزان رشد و گسترش این بیماری و نیز نوع آن میتواند تا حد زیادی در موفقیت درمان اثر گذار باشد. اگر بیمار شرایط پیچیده ای داشته باشد و نوع شدیدی از لوسمی را تجربه کند احتمال موفقیت کاهش می یابد. اما به صفر درصد نمیرسد. همواره می توان امیدوار بود که با تکنیک های مختلف به درمان این عارضه پرداخت.
سرطان خون))
